Vestlandsmøtet 2018

26232844_636508169853141_3983633186102360376_oNok en gang har Bergen Tannlegeforening arrangert et vellykket Vestlandsmøte, det 78. i rekken. Med nesten 800 påmeldte kan vi se tilbake på en innholdsrik helg med  stort  faglig utbytte og sosial hygge.

MartinJanda

Martin Janda

I år ble det holdt tre kurs første dag. Kurs 1, ”Handfasta kliniska tips, Protetik før almænpraktikeren” ble holdt av overtannlege og spesialist i oral protetikk Martin Janda fra Sverige. Presentasjonen inneholdt nyttige triks og produktanvendelser, krydret med kasus og humoristiske innspill.

 

AnneChristineJohannesen

Anne Christine Johannesen

Kurs 2 ble holdt av vår egen professor og overlege i oral patologi, Anne Christine Johannessen, fra Bergen. Kurset gav oversikt over de viktigste orale slimhinneforandringer med gjennomgang av biopsitaking; anbefalt oppfølgingsplan og diagnostiske metoder. Underveis ble det tid til en digital Kahoot-quiz som oppsummerte verdifull kunnskap (foruten å vekke konkurranseinstinktet).

GaetanoPaolone

Gaetano Paolone

Kurs 3, ”Direct anterior procedure” ble holdt av Gaetano Paolone fra Italia, professor ved Universitetet i Milan. Paolone er privatpraktiserende tannlege i Roma og presentasjonen la vekt på å rekonstruere riktig farge og anatomi ved fyllingsterapi. Italienerne lever opp til sitt kunstneriske rykte.
Fredagen ble åpnet av formann i BTF og president i NTF. Videre fulgte et fullpakket program med både foredrag og utstillinger fra de mange produsentene. Åpningsforedraget ble holdt av Henrik Syse, etterfulgt av gårsdagens kursholdere, Martin Janda som snakket om implantatbehandling og Gaetano Paolone om estetikk. Etter lunsj holdt Anne Gerd Samuelsen foredraget ”arbeidsglede” før Erik Fink Eriksen og Sigbjørn Løes avsluttet med ”kjeveostenekrose og osteoprosebehandling”.

Forsamling

Etter to dager med inspirasjon og faglig påfyll var det tid for festaften, som ble holdt på Gran Hotel Terminus fredag kveld. Her ble det servert treretters middag, etterfulgt av musikk i soul, hip-hop style med Miss Tati. Konserten var åpen for studenter ved UiB, som holdt liv i dansegulvet. Mellom tonene ble det tid til hyggelige samtaler i lokalet, før DJ Stockhaus avsluttet kvelden fra scenen.

ForelesereFredag

F.v.t.h: Ørjan Olsvik, Bodil Lund, Anne Christine Johannesen og Martin Steinbakk

Antibiotikaresistens var et gjennomgående tema i lørdagens foredragsrekke. Denne verdensomspennende utfordringen ble grundig belyst i tre gode presentasjoner, før møtet ble hevet med en gjennomgang av de viktigste endringene i Helfo-systemet.

Med et vel overstått Vestlandsmøte er vår periode som referenter over. Sammenkomstene det siste året har vært givende og inspirerende. Vivian Haaberg og Henrik Blengsli tar over vervene.

 

Takk for oss!

Avtroppende BTF-referenter
Thea Christine Borgli Jensen
Vegard Berg Vårum