Covid-19

Kjære kollega

Det er stort informasjonsbehov blant våre medlemmer, og det skjønner vi godt når det skjer endringer omtrent hver time. Vi vil sammen med NTF gjøre det vi kan for å holde dere oppdatert. Vi oppfordrer alle til å følge med NTFs samleside: www.tannlegeforeningen.no/korona

Akuttbehandling

Det er gledelig å se hvordan medlemmene slutter seg til rådet fra myndigheten om kun nødvendig akuttbehandling, og er flink med å informere om dette på sine nettsider og Facebook. 

Rådene fra myndighetene er klare på hva vi skal tilby på nåværende tidspunkt: «nødvendig akuttbehandling, dvs. øyeblikkelig hjelp, smertelindring og infeksjonsbehandling». Vi har i løpet av dagen blitt oppmerksom på at enkelte av våre kolleger fremdeles holder åpent som vanlig under dekning av en vid tolkning av begrepet infeksjonsbehandling. Som høyt utdannede helsepersonell vethvilke vurderinger som skal ligge til grunn. Undersøkelse og konserverende behandling er ikke nødvendig akuttbehandling. At vi unødig utsetter oss selv og andre for smitte av dette potensielt dødelige viruset er vanskelig for meg å fatte. 

Å ikke etterkomme myndighetens klare råd kan i ytterste konsekvens være straffbart.

NTFs anbefalinger finner du her: https://www.tannlegeforeningen.no/arkiv/nyhetsarkiv/nyheter/2020-03-16-organisering-av-tilbud-om-akutt-tannbehandling-til-befolkningen.html

Behandling av smittede / etablering av felles akuttilbud

Fylkestannlegen jobber med å etablere et akuttilbud til befolkningen generelt, herunder også smittede/mistenkt smittede pasienter. Status per i dag er at det jobbes med å fremskaffe adekvat smittevernutstyr. Det er som kjent manko på dette i markedet. BTF har anmodet om at privatpraktiserende også stiller seg til disposisjon i et slik akuttilbud dersom nødvendig. Vi vil informere våre medlemmer så fort dette tilbudet er på plass.

Hilsen alle oss i styret

Eirik Torjuul Halvorsen

Formann BTF

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s