Fylkestannlegen informerer om endringer i tannlegevaktordningen i Bergen

Tannlegevaktordningen har vært slik den er i dag siden 70-tallet, uten noen evaluering eller endringer. Tannlegevakten startet da tannhelse var innunder kommunen. Vi har åpen vakt 365 dager i året, med lengre åpningstider i helger og hellig/høytidsdager. Tannlegevakten har behandlet alle typer pasienter, og behov for dette blir mindre og mindre i Bergen og omegn. Dette er ikke en lovpålagt oppgave, men vi har gitt den tjenesten som en hjelp til befolkningen.

Vestland tannhelse er blitt mye større etter sammenslåingen, og tannlegevakten i Bergen dekker nå bare en brøkdel av det geografiske Vestland. Vestland tannhelse samordner nå vaktordningen med hvordan det er organisert i de andre fylkene. De endringene vi har tenkt å gjøre samsvarer altså med de andre fylkene. 

Nå er det mange privatpraktiserende i Bergen, og vi ser ikke behovet for å holde åpent alle dager. Vi er i dialog med ansatte og tillitsvalgte for å redusere åpningsdager til helg og hellig/høytidsdager fra og med 1. september 2022.

Jeg kommer tilbake med mer informasjon når vi er ferdige med forhandlinger.

 

Lathamini Murugesh

Fylkestannlege

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s