Referat Vestlandsmøte 2023

Grieghallen

16.-18. januar, 2023

Endelig gikk startsskuddet for Vestlandsmøtet 2023. Torsdag 12. januar braket det løs i Grieghallen og det 81. møtet i rekken var i gang. På grunn av pandemien har det tradisjonsrike møtet har ikke vært holdt siden 2020. Gjensynsgleden var derfor stor!

For mange deltakere startet årets Vestlandsmøte allerede torsdag. Detble avholdt en rekke interessante forkurs gjennom dagen, og det var god oppslutning.

Periodontist Farik Akhlaghi, kjevekirurg Gøran Kjeller og protetiker Brandon Washburn hadde en spennende gjennomgang om «att fatta rätt beslut i den kliniska vardagen».

Arne Lund holdt et hands-on komposittkurs til stor begeistring fra de heldige som fikk plass på det ettertraktede kurset.

Professor ved UiB Annika Rosén, professor ved UiO Tore Bjørnland, førsteamanuensis ved UiO Heming Olsen Bergem, professor Anders Johansson og psykologspesialist Borrik Schødt tok for seg temaet «Kjeveledd fra A til Å».

Dr. Konrad Meyenberg med sitt kurs i «How to avoid complications in Oral Implantology».

Dag to ble åpnet til muntre toner fra mannskoret Arme Riddere. Det ble rundet av med allsang til «Nystemten» fra en fullsatt sal.

Åpningstale og en varm velkomst ble gitt av BTF-leder Sindre Hauge Larsen, som satte ord på gleden vi alle kjenner over å endelig kunne samles igjen. Videre tok han opp aldersgruppen 23-26 år som ved inngangen til 2023 plutselig fikk krav på 50% rabatt i DOT. Formannen snakket om utfordringen denne endringen kan medføre både for den private tannlegestanden og DOT.

President i Den norske Tannlegeforening, Heming Olsen Bergem, tok opp WHO sin resolusjon for munnhelse, som på sikt trolig vil medføre endringer av tannhelsetjenesten sammenlignet med i dag. Etter dette ønsket leder av fagkomiteen i BTF, Monica Nydal Adolfsen, velkommen til det faglige programmet. Hun introduserte den etterspurte foredragsholderen Marco Elsafadi. Han er tidligere basketballspiller på toppnivå, vinner av Mesternes Mester og kåret til «Årets forbilde» på Idrettsgallaen.

Det var et stort oppmøte av utstillere i hovedfoajéen Spissen. Disse ble godt besøkt i pausene.

Dr. Konrad Meyenberg tok oss til slutt gjennom «The Cracked tooth – what to do?».

Fredagens program ble rundet av med sidersmaking fra Spildegarden. Denne slektsgården i Hardanger har flere ganger blitt kåret til Norges beste siderprodusent.

På fredags kveld var det duket for nydelig festaften på Hotel Norge. Stemningen var strålende, og maten god. Den rappkjeftede fana-gutten Christoffer Schjelderup var konferensier for kvelden. Han kalles gjerne gudfaren i Stand Up Bergen, og latteren satt løsere og løsere utover kvelden blant de fremmøtte.

Etter det som ble en forholdsvis lang fredagskveld for mange, startet lørdagens program med et fyrverkeri av et foredrag. «Forsvarlighet i tannbehandling» med Kjetil Reppen og Ole Morten Kulbraaten, ble fremført i ren showstil. Etiske problemstillinger knyttet til pasientbehandling i et tidvis presset tannlegemarked ble diskutert, et tema som skapte stort engasjement i salen.

Førsteamanuensis ved UiB og spesialist i oral kirurgi og oral medisin Torbjørn Pedersen, tok oss deretter gjennom utfordringer ved pasientseleksjon, mens periodontist Eirik Salvesen hadde æren av å runde av Vestlandsmøtet 2023 med sitt foredrag om «Lengre tenner vs. ikke tenner vs. titanmangel».

Som avtroppende referenter vil vi si takk for oss og ønske de nye i vervet lykke til. En stor takk til styret i Bergen Tannlegeforening, fagkomiteen og festkomiteen for en kjempeflott helg.

Tuva Fosse Zebi og Kjersti Biribakken Krogstad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s