Julemøte i Bergen Tannlegeforening

Dato: 08.12.2023

Sted: Colonialen, Litteraturhuset

Fredag 10. desember var det duket for julemøte i BTF, som ble avholdt i selveste «Fossestova» på Litteraturhuset. Dette utgjorde en flott ramme for arrangementet med tanke på at forfatteren samme helg skulle motta Nobelsprisen for litteratur. Omgitt av Fosses bøker påpekte et av våre kvikkere medlemmer tørt: «Nå skjønner jeg endelig hvorfor stedet kalles Litteraturhuset!»

Kvelden startet med at vår nyvalgte formann Solveig Ystgaard ønsket medlemmene varmt velkommen, før hun presenterte kveldens innhold bestående av vinsmaking etterfulgt av en 2-retters meny. Oppmøtet var godt til tross for de fleste er inne i en travel førjulstid, i tillegg til at influensasesongen er godt i gang.

Tema for kveldens smaking var vin med bobler. Den ble holdt av selveste Ken Petter Skorge-Kristiansen, en av grunnleggerne bak Colonialen. Han ledet oss gjennom seks ulike musserende viner, fra pét nat til champagne. Et observant medlem la merke til at også vinkelnere svelget vinen, og vi valgte å tolke dette som et tegn på god kvalitet! Som seg hør og bør på en vinsmaking, ble stemningen bedre og bedre utover kvelden og Skorge-Kristiansen måtte til tider heve røsten for å komme gjennom med sine budskap om blant annet aromakarakterer, jordsmonn og sin forakt for prosecco.

Etter to timer takket vinkelneren for seg, og hovedretten ble servert. Medlemmene kunne velge mellom to ulike hovedretter; andebryst med sellerirotpuré, fennikel og rødvinssaus, eller torsk med ertepuré, spekeskinke og dillveloute. Til dessert fikk vi servert karamellisert kaffekrem med karamellisert sjokolade og kirsebær. Maten var nydelig og stemningen upåklagelig!

Æresmedlem i Bergen Tannlegeforening, Trond Grindheim, holdt kveldens takk-for-maten-tale. Med sin lune humor og sin helt spesielle evne til å få folk til å dra på smilebåndet rundet han av middagen på en fin måte, og utbrakte en skål for vår nye formann Solveig Ystgaard.

Flere av medlemmene samlet seg etter middagen, og staket ut kursen mot Hotell Norge for å ta et glass eller to i baren der. Bergen Tannlegeforening vil å takke alle oppmøtte for en hyggelig kveld.

Allerede i januar er det klart for neste begivenhet i BTF; Vestlandsmøtet, og vi håper å se så mange som mulig av medlemmene våre der. Husk at Vestlandsmøte-festen også er åpen for tannhelsesekretærer og tannpleiere, så ta med hele klinikken og bli med på å lage en skikkelig fest!

Ha en velsignet og fredfull julehøytid.

Legg igjen en kommentar