Kjære kollega!

Jul og nyttår nærmer seg med stormskritt. Dette har virkelig vært et år med store omveltninger og utfordringer. Nye regler vi må forholde oss til ble innført over natten, og forsvant like fort. Neste år blir enda et spennende år ettersom Tannhelseutvalget skal legge frem sin rapport i juni 2024.

På starten av det nye året vil det avholdes ekstraordinær generalforsamling, hvor det skal avgjøres hvordan BTFs fondsmidler best mulig kan forvaltes i fremtiden. Temaet vakte stort engasjement under forrige generalforsamling, noe som viser hvor viktig lokalforeningen er for medlemmene. Vi oppfordrer så mange som mulig til å sette av 16. februar til ekstraordinær generalforsamling, ettersom det trolig vil tas sentrale og avgjørende valg for foreningens økonomiske fremtid på dette møtet.

Vi i BTF er en del av noe større, og vi har nå har fått to representanter fra Bergen i NTFs hovedstyre. Jeg vil med dette gratulere Karen Reinholtsen og Kristoffer Øvstetun! De har lovt å holde en tett dialog med styret i BTF, og jevnlig stille opp på medlemsmøtene for å oppdatere medlemmene. På denne måten vil vi som medlemmer få enda bedre tilgang til informasjon, og få muligheten til å komme med innspill og tilbakemeldinger. Jeg vil minne om at vi som oftest har mulighet til å oppnå bedre meningsutvekslinger når vi møtes ansikt til ansikt, sammenlignet med digitale forum. 

Det er faget som binder oss sammen her i BTF. Min visjon som leder er å videreføre dette, men også å bygge et godt sosialt samhold i foreningen. Jeg vil også tilstrebe å bruke mer av det Bergen har å tilby kulturelt. Faglig kompetanse er viktig, men inspirasjon og nettverk har også mye å si for vår trivsel i tannlegeyrket.

Vi har mye å se frem til på nyåret, og årets store begivenhet finner sted allerede 12.-14. januar, nemlig Vestlandsmøte. Mye innsats er lagt ned av styret og fagkomiteen. Det blir et variert og spennende program!

Et av temaene vi vil lære mer om er kunstig intelligens, noe som helt sikkert vil prege måten vi arbeider på i fremtiden. Falk Schwendicke, professor og instituttleder ved Charité Universitetssykehus i Berlin, vil holde foredrag om mulighetene kunstig intelligens har til å påvirke og utvikle vårt fagfelt og hvordan det kan tas i bruk i odontologien. Schwendicke har mottatt en rekke prestisjetunge priser og er anmelder for en rekke tidsskrifter, blant annet Lancet og New England Journal of Medicine. Dette vil du ikke gå glipp av!  

Det er veldig gledelig å se at oppmøtet på medlemsmøtene nå virkelig har tatt seg opp igjen etter pandemien. Vi kan skilte med en innholdsrik vår for medlemmene våre, og det er bare å holde følgende datoer av i kalenderen allerede:

  • Torsdag – lørdag 11.-13. januar: Vestlandsmøtet 2024
  • Torsdag 8. februar: medlemsmøte – Privat sektor
  • Fredag 16. februar: ekstraordinær generalforsamling
  • Torsdag 15. mars: medlemsmøte BTF
  • Fredag 26. april: medlemsmøte BTF
  • Fredag – lørdag 3.-4. mai: tillitsmannskurs på Solstrand Hotel & Bad
  • Torsdag 23. mai: medlemsmøte – Privat sektor
  • Fredag 7. juni: medlemsmøte BTF (“Vårmøte”)

God julehøytid og godt nyttår!

Solveig Ystgaard

Legg igjen en kommentar